Agathe Ensemble

Het Agathe Ensemble, opgericht in 2016, bestaat uit professionele en getalenteerde jonge musici die hun passie voor klassieke kamermuziek vol enthousiasme met hun publiek willen delen. Het repertoire voor strijkers is enorm uitgebreid, maar veel van deze prachtige muziek wordt maar zelden live uitgevoerd omdat er uitzonderlijke bezettingen voor nodig zijn. Het Agathe Ensemble streeft er naar om die klassieke kamermuziek uit te brengen in verschillende bezettingen, van duo tot octet.

Daarnaast brengt het collectief originele programma’s waarin zij werk uit de Europese volksmuziek tradities laat horen, met composities die oorspronkelijk door andere instrumenten werden uitgevoerd en door het ensemble voor vier strijkers zijn gearrangeerd.
Op de Dag van de Romantische Muziek speelt het ensemble zo’n avontuurlijk programma, waarin je een zigeunertango van Jacob Gade hoort tot een lullaby van Gershwin.

Jalousie                              Jacob Gade
Cantilena en Brincadeira    H. Villa-Lobos
Lullaby                                G. Gershwin
Drie Moravische Dansen    L. Janáček
Riverdance                        Bill Whelan
Menuet no. 60                   Danish Traditional
Tjønneblomen                   Gjermund Haugen
Galician Carol                   Carlos Núñez

Bezetting:
Melanie Broers – viool
Ella van der Mespel - viool
Mara Tieles - altviool
Iván Nogueira - cello

In oktober 2023 zal het Agathe Strijkkwartet hun eerste studio album uitbrengen, Intimate Sketches, met muziek van componisten Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.
Dat programma zal op zondag 7 januari 2024 in het Heerenhuys te horen zijn.

In het Heerenhuys vindt op élke zondag tussen 11.30 – 12.30 uur een concert plaats, van klassiek tot pop en van jazz tot wereldmuziek.
De agenda vind je op www.heerenhuyskamerconcerten.nl

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken