De Dag v/d Romantische Muziek

GRATIS ENTREE

Op zondag 20 augustus organiseren we van 12:30 uur tot 21:00 uur de Dag van de Romantische Muziek. De Dag van de Romantische Muziek biedt een volledig gratis toegankelijk programma verdeeld over 7 podia waarbij de bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek met uitstapjes naar verschillende muziekstromen.

Op het Beethoven Podium kunnen de gasten genieten van pianist Alexander Ullman, winnaar van het prestigieuze Liszt Concours in Utrecht en één van de grote pianotalenten van onze tijd. Laat u verrassen door mannelijke sopraan Maayan Licht en zijn vocale akrobatiek (Duo Zeffiretti). Zevenkoppig ensemble Frommermann speelt een feestelijke en gevarieerd programma met hun grootste hits van de afgelopen zeventien jaar waaronder An die Musik en Mijnheer Dinges. Michael Gieler (aanvoerder altviool bij het Koninklijk Concertgebouworkest) speelt werk van Chopin en Kodály samen met internationale pianiste Vivianne Cheng.

Bent u op zoek naar iets rustigs? Dan kunt u ontspannen bij het Satie Podium met: Nick Scholten en zijn rustgevende album Crossing a line, improvisaties op cello door Brendan Jan Walsh, Celia García-García op het hemelse en onbekende celesta, en Kai Schumacher met zijn betoverende compositie Rausch.

Houdt u van wereldmuziek? Kom dan naar het Piazzolla Podium en geniet van tango met zangeres Beatriz Aguiar, van Perzische- tot Russische muziek met ensemble Sabr, van gypsy jazz met Tigual Trio en van klassieke composities met volkse invloeden in de optreden van Joachim Eijlander (cello) met Izhar Elias (gitaar)

Op het Verdi Podium brengt zangeres Sterre Konijn haar succesvolle debuutalbum 'een' ten gehore, spelen Tobias Borsboom en Yukiko Hasewaga quatre-mains meesterwerken van Schubert, Debussy en anderen, en brengt het collectief Het Feest der Poëzie een Europese reis in liederen en gedichten. Fluitist Rogier de Pijper geeft het concert/lezing De lokroep van de fluit.

In de Muziekkiosk kunt u dansen op klassieke muziek met klassieke DJ Brendan Jan Walsh en genieten van Café Heelal, een "elektro-analoge zoektocht naar Het Nieuwe Levenslied".

Classic Young Masters brengt een gevarieerd programma met jonge talenten op verschillende bezettingen, en Heerenhuyskamerconcerten geeft een voorproefje van hun concertserie.
 


DE PODIA:

Naar aanleiding van vragen de afgelopen jaren over de verschillende podia en de benoeming van deze podia hieronder uitleg over de totstandkoming van de verschillende namen:

Bij het Beethoven Podium wordt de traditionele Klassieke muziek bespeeld. Waar men dit in de reguliere programmering voornamelijk in concertzalen verwacht hebben we bij de Dag van de Romantische Muziek hier een buitenopstelling voor gebouwd. 

Een Piazzolla is een klein pleintje in het Italiaans, het is ook het “pleintje” van het festivalterrein, tevens is hetde naam van een argentijnse tango componist en kan je op dit podium uitstapjes naar wereldmuziek verwachten

Verdi betekent groen (of “groenen”) in het Italiaans en dit podium is omringd door groen. Verdi de componist is vooral bekend door zijn vocaal werk, zijn opera’s, en op dit podium is er extra aandacht voor muziek en het woord zoals met het Feest der Poëzie en zangeres Sterre konijn

Satie is een Franse componist, vooral bekend door zijn Gymnopédies en Gnossiennes, chill-out of minimalistisch avant la lettre. Uiteraard komt de eigen werken van Satie aan bod.  Op dit podium gaat het vooral om ervaren, ontspannen en wegdromen

Met Classic Young masters zetten wij jonge talenten in het zonnetje en met de Herenhuyskamerconcerten geven we een voorproefje van de prachtige programmering die ze elke zondag weer voor u klaarzetten. 
 


 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad