Thomas Beijer

"Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.", aldus de internationale jury over Thomas Beijer, de jonge pianist en componist die in 2007 de eerste prijs van het YPF Nationaal Pianoconcours mee naar huis mocht nemen.
Het oordeel van de jury was allerminst verbazend. Thomas Beijer geeft sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië en als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams, onder andere met het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest en Amsterdam Sinfonietta.
Zijn muzikale vorming kreeg gestalte op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij  masterclasses volgde bij Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elza Kolodin.

In 2011 sloot hij zijn Masterstudie af met de hoogste onderscheiding. In 2008 verscheen Thomas Beijers debuut-cd, met werken van Brahms. Zijn tweede cd, met muziek van Rachmaninoff, volgde in 2012. Lyrone Records bood Thomas in 2013 een contract aan, wat resulteerde in de release van Canción y Danza en de voorbereiding van zijn vierde cd. Zijn opnames zijn wereldwijd verkrijgbaar in ruim 40 landen.

Beijer’s repertoire omvat vele smaken: van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla maken dan ook regelmatig deel uit van zijn programma's.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken