Robert Koemans Trio

CONCERT I - vanaf 17.30 tot 18.30 uur

De Rotterdamse pianist/componist Robert Koemans verdiende zijn sporen als bandleider en pianist van Coal Harbour, een tienkoppig ensemble uit Rotterdam. Met die band presenteerde hij eerder zijn eerste wapenfeit als componist: het goed ontvangen debuut JOLT. Jazzism gaf de plaat vijf sterren en schreef: “Koemans toont zich een uitstekend arrangeur en een interessante componist. Ongetwijfeld komt er nog meer moois van hem.” En dat moois is er gekomen. In 2020 presenteerde Koemans in CROSS, zijn eerste project onder eigen naam.

Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt, zoals voor Coal Harbour en onlangs voor de Codarts Big Band, zocht Robert meer vrijheid in een kleinere bezetting met een grotere rol voor de piano. Het resultaat is CROSS. Het album wisselt dromerige, verstilde soundscapes af met frisse ritmische composities, pure zen- momenten met rauwe passages die schuren maar nooit te abstract worden. 

Robert Koemans is Nieuwe Maker bij Jazz International Rotterdam. In dit ontwikkelingstraject worden nieuwe, jonge makers door een podium- of concertorganisator begeleid naar de volgende stap in hun carrière. Tevens is hij onderdeel van het Batavierhuis; een makersplek en broedplaats voor kunstenaars in Rotterdam.

 

LINE-UP:
Robert Koemans – piano Stefan Lievestro – bas Willem Romers - drums 

PERS 

CROSS is een debuut waar eenieder van de nieuwe generatie jazzmusici jaloers op mag zijn. Het gevestigde volk trouwens evenzeer. – JazzNu 


Rotterdam lijkt er opeens een nieuw boegbeeld voor de jazzscène bij te hebben. – AD Muziek die aanspreekt, verfrissend is en platgetreden paden in alle opzichten vermijdt. 
 

Kom daar maar eens om bij een pianotrio. - JazzNu
 

Een overtuigend en zeer persoonlijk album. – Jazz Radar Acht uiteenlopende, maar ijzersterke juweeltjes. – Jazzflits 

 

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken