Myrthe Helder

Myrthe Helder was slechts zeven lentes jong toen ze werd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na Den Haag volgden conservatoria in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Naast haar studie polijstte ze haar talenten tijdens masterclasses bij Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartet, het Guarneri Quartet en het Fine Arts Quartet.

En met succes, getuige de prijzen die in haar prijzenkast prijken: de Prix d'Harmonie, het Charles Hennen Concours en The Canetti International Violin Competition.

Ondertussen kan Myrthe terugkijken op een glansrijke carrière. Ze speelde recitals en kamermuziekconcerten door heel Europa en de Verenigde Staten in zalen zoals De Doelen, Het Concertgebouw, de Wiener Musikverein en Carnegie Hall. Als solist speelde zij met verschillende orkesten in Europa onder meer de Schotse Fantasie van Bruch en het 2de concert van Prokofiev. Daarbij Myrthe artistiek leider van Club Classique, bekend van vele optredens bij Podium Witteman en als huisensemble van de Hart & Ziel-week op NPO2.

In het seizoen 2021/2022 tourt zij met meerdere voorstellingen zoals Moving Art, Een nacht met Sjahrazade met Abdelkader Benali en Gershwin. Ook speelt ze de familievoorstelling De Verschrikkelijke Vondeling waarin muziek en theater bij elkaar komen met acteurs zoals Annet Malherbe, David Lucieer en Charlie Dagelet. Gewapend met haar viool, een Matteo Goffriller (Venetie 1699), komt Myrthe op 21 augustus naar Rotterdam voor een weergaloos concert in het Park bij de Euromast.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken