Michael Wilmering

Bariton Michael Wilmering behaalde zijn bachelor cum laude en zijn master met onderscheiding aan het Conservatorium van Utrecht. Na zijn studie was hij een jaar verbonden aan de Opera Studio in Stuttgart en op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Liedduo.

Bij De Nederlandse Opera zong hij rollen als Alfredo Bracale - Caruso a Cuba, titelrol in Caliban, Goethe, Theater of the World, Conte Robinson en Il matrimonio segreto. In het Staatsoper Stuttgart hij onder meer de rollen van restaurantkellner/hotelkellner (in "Der Tod in Venedig"), Kilian (in "Der Freischütz") en nam hij deel aan het 6e Liedkonzert.

In 2019 ontving Wilmering een Award van de Operadagen Rotterdam voor zijn creatie Grenze(n)loos. Op 19 augustus komt Wilmering opnieuw naar de Maasstad. Dit keer niet om een award in ontvangst te nemen, maar om de bezoekers van het Maanlichtconcert te trakteren op een weergaloos concert in het Park bij de Euromast.

Tijdens Maanlichtconcert bundelt Wilmering zijn stemgeluid met Club Classique en zingt hij een duet met zangeres Jeannette van Schaik.

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken