LocosLindos

LocosLindos tango quintet (LocosLindos is dus aan elkaar gespeld)

Bandoneon: Simone van der Weerden

Viool: Rodrigo Beraldi

Piano: Anke Steenbeke

Elektrische gitaar: Tim Panman

Contrabas: Alexander Vocking


LocosLindos Tango Quintet

De muzikanten van LocosLindos (afkomstig uit België, Nederland en Argentinië)  ontmoetten elkaar op de afdeling Argentijnse tango van het Rotterdamse conservatorium Codarts. Ze delen een frisse kijk op de tango en een bijzondere gedrevenheid. Met die originele blik en met hun energieke, passionele spel weet LocosLindos het publiek steeds te raken.

LocosLindos staat bekend om hun virtuoze vertolking van het repertoire van Astor Piazzolla. Het kwintet behoort dan ook tot de absolute top binnen het tangogenre. 

In 2019 nam LocosLindos een nieuw album op waarin zij zich toelegden op de grondleggers van het tango kwintet namelijk: Piazzolla & Salgán. Op dit album kwam het iets onbekendere werk van Piazzolla naar voren samen met het werk van het kwintet van zijn tijdsgenoot Horacio Salgán. Een pianist, componist en arrangeur die in Europa iets minder bekendheid kent. Deze twee verschillende karakters zijn onderdeel van het inmiddels erg groot en gevarieerd repertoire van LocosLindos.

 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad