Laetitia Gerards


Jong geleerd is oud gedaan. Het is een tegelwijsheid die voor vele muzikanten opgeld doet. Voor Laetitia Gerards (1993) bijvoorbeeld, die op vijfjarige leeftijd haar hart verpachtte aan de cello. Acht jaar later werd ze toegelaten tot de Young Musicians Academy aan het conservatorium van Tilburg. Tijdens haar studie maakte Laetitia een afslag naar een andere tak van sport: zingen werd haar metier, het podium haar passie. En met succes. In mei 2016 studeerde Laetitia summa cum laude af voor haar bachelor, waarna ze haar opleiding vervolgde onder de auspiciën van Magreet Honig.

Ondertussen was het passen en meten geblazen om alle oorkondes, prijzen en eremetaal een plekje in Laetitia’s overvolle prijzenkast te geven. Een paar voorbeelden: In 2013 won Laetitia de eerste prijzen op het Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours. Een jaar later ontving ze de prestigieuze Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw.

Sindsdien treedt ze op met gerenommeerde orkesten en ensembles zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, de Haagse Philharmoniker, Het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest, Camerata RCO, Amsterdam Sinfoniëtta en het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Laetitia’s wapenfeiten beperkten zich niet tot onze landsgrenzen. Integendeel, in 2016 debuteerde het zangtalent bij het Moscow Symphony Orchestra in de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou en in datzelfde jaar gaf ze optredens in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.
Laetitia’s repertoire is even veelzijdig als verrassend. Ze trakteert haar publiek onder meer op de rollen van Servilia in Mozarts 'La Clemenza di Tito', Musetta in Puccini's 'La Bohème', Lisette in Puccini's 'La Rondiné', Noémie in Massenet's 'Cendrillon', Anna in Kurt Weils 'Die Sieben Todsünden' , Marzelline in Beethovens 'Fidelio' en Maria in Bernsteins 'West Side Story'.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken