Jeannette van Schaik

Sopraan Jeannette van Schaik studeerde met vlag en wimpel af aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy in Amsterdam en wordt gezien als een van de opkomende vocale talenten van Nederland. Ze gooide hoge ogen met haar veel geprezen optreden als Donna Anna in Mozart’s Don Giovanni en ook haar internationale roldebuut als Mimì in Puccini’s La Bohème in het Grand Théâtre de Luxembourg was een groot succes.

Jeanette vulde haar prille maar indrukwekkende loopbaan met rollen als Contessa (Le Nozze di Figaro), 1e Dame (Die Zauberflöte), Dido (Dido and Aeneas), Click (The Mother of Black Winged Dreams), Gretel (Hänsel und Gretel), Governess (The Turn of the Screw), Pamina (Die Zauberflöte) en Violetta (La Traviata). 


Tot haar verdere concertrepertoire behoren onder meer de Petite Messe Solenelle van Rossini, Krönungsmesse en het Requiem van Mozart, de Messiah van Händel, het Stabat Mater van Pergolesi, Ein Deutsches Requiem van Brahms en het Weihnachtsoratorium en de Johannes- en Matthäus Passion van J.S. Bach.

Op 19 augustus klinkt haar magistrale stem in het Park bij de Euromast in Rotterdam.

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken