Henk Neven

De Nederlandse bariton Henk Neven is een van de meest opwindende zangvertolkers van zijn generatie. Zijn stem bracht hem naar podia in vermaarde venues in binnen- en buitenland, zoals Wigmore Hall, het Concertgebouw, BBC Proms, Opéra National de Paris, La Monnaie, Berlin Staatsoper, Theatre an der Wien, Le Duo de Dijon en Grand Théâtre de Bordeaux.

De bariton kreeg een Borletti-Buitoni Trust Fellowship, maakte deel uit van het BBC Radio 3 New Generation Artists Scheme en ontving in 2011 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die het Ministerie van Cultuur toekent aan klassieke musici.

Zijn operarollen omvatten onder meer Aronte Armide, titelrol Hamlet, titelrol en Leporello Don Giovanni; Conte Le nozze di Figaro; Phorbas Oedipe; Mercutio Romeo en Juliette;

Patrocle Iphiginie en Aulide; Aeneas Dido en Aeneas; Marco Gianni Schicchi; en Schaunard La bohème. De lijst dirigenten met wie Neven samenwerkte is even lang als indrukwekkend. We noemen Daniel Barenboim, Simon Rattle, Edo de Waart en Jaap van Zweden, maar ook Jan Willem de Vriend, Hervé Niquet, Kenneth Montgomery, Joel Levi en Christophe Rousset.

Dit seizoen speelt Neven de rol van King in de wereldpremière van George

Benjamins lessen in liefde en geweld in het Royal Opera House, Londen. Ook treedt hij op met het Nederlands Kamerorkest met Stravinsky's Pulcinella en met het Residentieorkest met aria's van Mozart. Zaterdag 21 augustus verzorgt Henk Neven een optreden tijdens het Maanlichtconcert in Rotterdam.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken