Geert Chatrou

Geert Chatrou startte met blokfluit spelen op zijn vierde en kreeg les van zijn vader. Fluit, hobo en saxofoon, hij vond het allemaal leuk maar uiteindelijk vond hij ‘gewoon fluiten’ toch het leukste. Inmiddels is Chatrou drievoudig wereldkampioen kunstfluiten en bekend in binnen- en buitenland, van Tokyo tot Boston en van Helsinki tot Berlijn.

Zijn unieke talent laat zich rijmen met vele genres. Zo trad hij dikwijls op met kamer- en symfonieorkesten, maar ook met jazz combo's en strijkkwartetten. Chatrou soleerde en maakte opnames met onder andere het Metropole Orkest en het WDR symfonieorkest uit Keulen, was gastsolist bij vele concerten met o.a. het Brabants Orkest, het Willem Breuker Kollektief en het Symfonie Orkest Kiel. Verder was hij reeds tweemaal te gast op de Gendarmenplatz in Berlijn om te soleren tijdens de Classic Open Air aldaar. Hij werkte mee aan Klaus Badelts filmmuziek voor de film Le Petit Nicolas en trakteerde voormalig koningin Beatrix en Koning Willem Alexander tot tweemaal toe op een koninklijk fluitconcert.

Onder de vlag van het label BastaMusic maakte hij drie cd’s en daarnaast is hij te horen als gast op tal van andere cd’s. In 2004 volgden filmmakers Kate Davis en David Heilbroner, beiden meervoudig Emmy Award winnaars, Chatrou tijdens zijn eerste kampioenschap. Hun documentaire Pucker Up, the fine art of whistling is inmiddels in meer dan 40 landen uitgezonden. Zijn fluitkunst bleef ook bij Cirque du Soleil niet onopgemerkt, sinds 2018 was Geert spreekstalmeester bij de show Corteo waar hij -uiteraard- ook een fluitnummer had.

Bij ieder optreden probeert Geert te verbazen en te ontroeren. Behalve zijn talent om mooi en virtuoos te fluiten heeft hij een gedegen muzikale achtergrond en een prima gevoel voor toon en ritme. Door de jaren heen imponeerde Chatrou dan ook tal van recensenten. Een journalist omvatte de reactie van het publiek op een van Chatrou’s betoverende concerten als volgt: "Chatrou kreeg een staande ovatie, nadat 'ie was uitgefloten..."

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken