Dominic Seldis

Als alumni van gerenommeerde muziekopleidingen, zoals de Chetham’s School of Music in Manchester en de Royal Academy in Londen, maar ook het vermaarde Mozarteum in Salzburg beheerst de Britse contrabassist Dominic Seldis zijn instrument beheerst als geen ander. Het is een gefundeerde aanname die zich in alle opzichten laat bevestigen door zijn indrukwekkende palmares.

Een resumé: de wieg van Dominic Seldis’ muziekcarrière staat in Londen waar hij in het begin van zijn twintiger jaren samenwerkte met verschillende grootheden uit de vele symfonie- en kamerorkesten die het Verenigd Koninkrijk rijk is. Uitstapjes naar de filmindustrie eindigden in muzikale bijdrages aan soundtracks van kaskrakers als James Bond en Harry Potter.

En daar bleef het niet bij. Seldis nam muziek op met pop- en rockiconen als Tina Turner, Rod Stewart, Seal en Shirley Bassey. In 1998 trad hij toe tot het BBC National Orchestra of Wales en ook het Royal Philamonic Orchestra mocht zich meermaals op zijn aanwezigheid verheugen. In 2008 streek Seldis neer aan de andere zijde van het Kanaal. Daar trad hij toe als eerste solocontrabassist bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en maakte hij furore als jurylid en presentator van televisieprogramma’s als Maestro, Het Orkest van Nederland en De Nieuwe Stradivarius.

Dominic Seldis, duizendpoot en contrabassist par excellence, komt op zaterdag 21 augustus naar Rotterdam, waar hij de bezoekers van het Maanlichtconcert zal beroeren en vervoeren met een weergaloos soloconcert

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken