Trio Lot

Charlotte Houberg (sopraan), Joachim Eijlander (cello) en Heleen Vegter (piano) versmelten hun talenten in Trio Lot, een gestroomlijnde drie-eenheid die hun publiek trakteert op in trio’s en duo’s (sopraan/cello, sopraan/piano en cello/piano) opgevoerde werken van grootmeesters als Brahms, Diepenbrock, Massenet en Strauss en Poulenc, alsook Tavener, Tsintsadze en Lemereis.

Nadat ze haar conservatoriumstudie Cum Laude afsloot, debuteerde sopraan Charlotte Houberg in 2016 bij de Nederlandse Opera & Ballet als Eerste Heks bij The Theatre of the World van Louis Andriessen olv Reinbert de Leeuw. Inmiddels heeft ze diverse operarollen op haar naam staan, zoals Amor (Cadmus et Hermione), Zerlina (Don Giovanni), Bess (Porgy & Bess), Frasquita (Carmen) en in 2022 Donna Anna (Don Giovanni). Als solist trad Houberg op met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw kamerorkest, Sinfonia Rotterdam het Gelders Orkest. Afgelopen jaren was zij te zien in de producties ‘Zwanenmeer’ en ‘Eentje Buitenbeentje’ van Holland Opera waarmee ze door Nederland, Duitsland en Denemarken toerde en stond zij op het podium met ‘Maestro Jules onthult’.

Solist én kamermusicus Joachim Eijlander maakte furore in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waar hij optrad met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. Hij werkte samen met grote componisten als Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. Joachim bracht diverse albums uit: Bach suites (2015), Sequentia (2017) en Dark Fire (2020). Daarnaast is Joachim vaste docent kamermuziek aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Naast verschillende gastdocentschappen aan de Nederlandse conservatoria heeft Joachim lesgegeven aan de Indiana University, Milwaukee Conservatoire, Oklahoma University, Ljubljana Conservatoire en op tal van internationale festivals. Joachim richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble. Joachim bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755, gemaakt door een anonieme Tiroolse vioolbouwer in Rome.

Heleen Vegter is een veelgevraagd liedpianiste. Ze speelde de laatste jaren diverse programma’s met klassiekers als Winterreise van Schubert en Wagner’s Wesendoncklieder, maar zoekt ook met haar duopartners naar nieuwe vormen en interessante combinaties van repertoire. Zo speelde zij het toegankelijke Sole e Amore met sopraan Charlotte Houberg in de zomer van 2020, combineert ze sprookjes en fantastische verhalen in Droombeeld met sopraan Helena Koonings. Daarbij was ze te horen op internationale festivals als Oxford Lieder en Aldeburgh Festival in Groot-Brittannië en speelde ze in zalen als het Muziekgebouw aan t IJ, Concertgebouw Amsterdam en Harpa, Reykjavik.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken