Tesla Piano Trio

Het Servisch-Portugees-Nederlandse Tesla Piano Trio kijken met een multidimensionale bril naar muziek. Dit uit zich in creatieve combinaties van muziek met andere kunststijlen, interactie met het publiek, en optredens met een toegankelijk en persoonlijk elan. In hun meest recente programma combineren zij hun muziek met een lezing waarbij de muziek wordt vervlochten met de psychopathologie van de componist. Bezoekers van hun voorstelling mogen zich dan ook verheugen op een bijzonder kijkje in de ziel van de meest creatieve en getroebleerde componisten uit de muziekgeschiedenis. Pianist Daniël Kool die, naast een voltooide studie aan het Conservatorium van Amsterdam, ook GZ-psycholoog is, zal in een korte lezing het verband tussen de muziek en de psyche van de componisten voor het voetlicht brengen.

Nataša Grujić werd geboren in Belgrado en begon haar Bachelor op de leeftijd van veertien aan de Universiteit van Belgrado. Nadat ze haar Master had afgerond, sponsorde de Servische overheid haar met een Jong Talent Beurs om haar tweede Master te kunnen volgen bij Gordan Nikolić in Nederland (Codarts, Rotterdam). Tegenwoordig maakt ze deel uit van een keur aan ensembles en orkesten: Bandart (Spanje, met Gordan Nikolić), Double Sens (Frankrijk/Servie met Nemanja Radulović), Old Ox Chamber Orchestra (Zweden, met Per Nyström, geleid door Terje Tønnesen), Mokum Symphony (Nederland, met Joan Berkheemer) en vele anderen. Ook voerde ze eigenhandig het Classical Concert Chamber Orchestra (USA) aan.

Isabel Vaz werd geboren in Lissabon en begon cello te spelen op haar zevende. Isabel woonde en studeerde in Lissabon tot 2007, het jaar dat ze naar Nederland verhuisde. Ze voltooide haar bachelor en masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitry Ferschman. Tijdens haar studie nam ze deel aan twee uitwisselingssemesters, één in Praag (HAMU) en één in New York (Manhattan School of Music). Daarbij volgde ze masterclasses met diverse cellisten van statuur, onder wie Gary Hoffman, Márcio Carneiro, Natalia Shakovskaya, Valter Despalj en Giovanni Sollima, alsook Michel Strauss en Antonio Meneses. Tussen 2013 en 2015 maakte ze furore als cellist van Quartetto Indaco, met recitals in verschillende zalen en festivals in heel Europa.

De Nederlandse pianist Daniël Kool speelt piano vanaf zijn vijfde en won na vier jaar een regionaal concours. In 1997 werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent, waar hij studeerde bij Marjes Benoist. Hij sloot zijn bachelor- en masteropleidingen af aan het Conservatorium van Amsterdam, onder leiding van Mila Baslawskaja. Sindsdien verrijkte hij zijn prijzenkast met onderscheidingen uit binnen- en buitenland en wordt hij geroemd om zijn geraffineerde, heldere en diepgaande manier van spelen. In 2003 maakte hij zijn debuut in Carnegie Hall, New York. En daar bleef het niet bij: behalve de VS toerde hij in de Verenigde Arabische Emiraten, Indonesië en Nederland met gevarieerde programma’s.

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken