Sterre Konijn

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek presenteert Sterre Konijn haar debuutalbum 'een'. Haar debuutalbum bevindt zich in een grensgebied van muziek en theater, met persoonlijk, vaak zelf gecomponeerd of gearrangeerd repertoire. 

Met haar grote interesse voor muziek, taal en theater, heeft zangeres Sterre Konijn (1987) een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Zij treedt op in muziektheater-, cross over- en modern klassieke producties.

Zij kreeg als lid van het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, maar vervolgde haar studie in Denemarken aan het Complete Vocal Institute. Dit instituut heeft als doel alle mogelijkheden van de stem te ontwikkelen en deze in alle mogelijke stijlen toe te passen. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Sterre behaalde de nationale finale van het Prinses Christina Concours als duo met Nora Fischer, en won in 2014 de eerste prijs op het Concours de la Chanson Française.

Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, zij speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, duduk en theremin. Zij heeft zich toegelegd op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quande Company, Conny Janssen Danst, Tafel van Vijf, Herman van Veen en Theater Tol.

Zij werkte samen met o.a. Het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Zij was de afgelopen jaren te horen bij Radio 4, Podium Witteman, De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en Omroep Max.

 

Pianist en componist Christiaan Verbeek (Texel, 1984) studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde hier zijn bredere interesse met een masteropleiding 'Composing for Film' en verschillende klassieke vakken. Sinds 2010 schrijft hij veel muziek voor film, theater en verschillende ensembles. In 2014 won hij een Gouden Kalf voor zijn muziek voor Helium van Eché Janga. De muziek voor deze film nam hij op met het Cello Octet Amsterdam, dat hem in 2015 een opdrachtcompositie gaf voor een nieuw werk in een programma rond de 80e verjaardag van Arvo Pärt. Dit resulteerde in het stuk Aan het grensland, een verklanking van het gelijknamige gedicht van Rutger Kopland. Voor de muziek van Buladó (Gouden Kalf Beste Film 2020) ontving Christiaan in 2021 een Buma Award. In 2022 componeerde hij de muziek voor de film The Natural History Of Destruction van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa. Deze film ging in première op het 75e Filmfestival van Cannes 2022.


Als pianist werkte Christiaan samen met de Iraanse zangeres Sepideh Vahidi en met Sterre Konijn voor haar debuutalbum 'een'. In zijn spel zijn uiteenlopende invloeden uit zowel de jazz, klassieke en eigentijdse muziek hoorbaar en combineert hij zijn vertrouwdheid met improvisatie met een groot gevoel voor sfeer en verhaal.

Meer over Sterre konijn of over Christiaan Verbeek?

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad