SABR

Het Sabr Ensemble is een multiculturele groep die verschillende muziekstijlen en culturele achtergronden met elkaar verbindt: van klassiek tot hedendaags, van Perzisch tot Russisch.  

In een bijzonder vloeiend samenspel creëren de artiesten een unieke sound, gevoed door passie en weemoed, maar dat het publiek uiteindelijk toch weet op te beuren. Sabr is Perzisch voor geduld, waaraan verbonden de hoop naar beter en mooier.

Sabr Ensemble weet het publiek te verrassen met een eclectische mix. Klassieke muziek tot hedendaags worden aangevuld met de eeuwenoude klanken van het Perzische percussie-instrument de daf, die vervlogen tijdperken en verre rijken moeiteloos dichtbij weten te halen. In de muziek staat verbinding centraal, verbinding tussen het hier en daar, het heden en het verleden. Daarbij wil Farid Sheek, de componist van Sabr Ensemble laten zien: met muziek kan je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden. 


Het Sabr Ensemble bestaat uit:

Harpiste: Doriene Marselje

Componist en daf-speler: Farid Sheek

Operazanger: Mohsen Masoumi

Cello: Maya Fridman

 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad