Rogier de Pijper

De lokroep van de fluit

Rogier de Pijper, fluit

Maurick Reuser, piano

Geen uitdaging is te groot voor de Nederlandse fluitist Rogier de Pijper. Tijdens deze concertlezing speelt hij een mooie selectie van populaire en indrukwekkende stukken uit het fluitrepertoire waarbij alle mogelijkheden van de dwarsfluit voorbij komen. Op een luchtige manier neemt hij de luisteraar mee door de geschiedenis van de fluitmuziek. Van de Griekse god ‘Pan’ tot een Engelse stoomlocomotief. Alles komt voorbij tijdens dit afwisselende concertprogramma.

Rogier de Pijper is met zijn Flute Colors project een toonaangevende vernieuwer binnen de fluitwereld. Zijn boek Flute Colors is inmiddels in meer dan 20 landen over de hele wereld verkocht. Hij geeft concerten en masterclasses, meest recent in Nederland, België, Finland, Italië en Amerika. Verschillende componisten schreven werken voor hem. Hij remplaceerde in orkesten als Philharmonie Zuid Nederland en speelde live op NPO Radio 4 de wereldpremière van het ‘Chatouille’ voor fluit solo van Matthias Kadar.

Rogier organiseert jaarlijks zomercursussen voor kinderen en volwassenen.

Maurick Reuser is pianist, componist en presentator met een brede interesse. Doorgaans focust hij op oosterse filosofieën en hedendaagse muziek, in het bijzonder de Japanse. Momenteel onderzoekt hij de mogelijkheden om Japanse kunst en cultuur te integreren in eigentijdse en nieuwe muziek. Maurick werkt intensief in ensembles en als begeleider van zangers en koren. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als orkestpianist, klavecinist en fortepianist. Aan de Master of Music bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg studeert Maurick piano bij Jelena Bazova en Nicolas Callot en compositie bij Anthony Fiumara en Celia Swart. 

Ook studeert hij bestuurskunde aan Tilburg University. In deze hoedanigheid heeft hij ook een stage gevolgd en onderzoek afgerond bij de Raad voor Cultuur.

 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad