Robert Koemans

Pianist/componist Robert Koemans maakt deel uit van de aanstormende nieuwe garde jazz musici en verdiende zijn sporen als side-man in verschillende hoeken van de Nederlandse jazz. Na opgegroeid te zijn in Den Haag studeerde hij in 2017 cum laude af aan Codarts Rotterdam. 

Sommigen kennen hem als het muzikale brein achter het tienkoppige Coal Harbour. Met die band presenteerde hij in 2017 zijn eerste echte wapenfeit als componist: het goed ontvangen debuutalbum JOLT. Na schrijfkilometers voor grotere bands te hebben gemaakt zocht Robert meer vrijheid in een kleinere bezetting met een grotere rol voor de piano. 

Het nieuwe album CROSS is het resultaat van deze zoektocht.
Het album wisselt dromerige, verstilde soundscapes af met frisse ritmische composities, pure zen-momenten met rauwe passages die schuren maar nooit te abstract worden. 

Robert is Nieuwe Maker bij Jazz International Rotterdam. In dit ontwikkelingstraject worden nieuwe, jonge makers door een podium- of concertorganisator begeleid naar de volgende stap in hun carrière. Tevens is hij onderdeel van het Batavierhuis, een makersplek en broedplaats voor kunstenaars in Rotterdam.

 

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken