Oihana Aristizábal Puga & Lineke Lever

Celliste Oihana Aristizabal Puga & pianiste Lineke Lever verkennen als duo de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. In hun programma's willen ze altijd muziek in een breder kader plaatsen om zo het publiek mee te nemen in de tijd waarin de muziek gecomponeerd is. Tijdens de concerten vertellen ze vaak uitvoerig over de muziek.

Afgelopen jaren maakte ze o.a. Vertelconcerten over 'Jeroen Bosch', 'Het einde van de Eerste Wereldoorlog', Veertigers in de muziek ('Quarant(ain)e') en 'Suzanne Leenhoff, de vrouw van Edouard Manet'. Hun nieuwste programma 'Frieda!' over multi-talent/verzetsvrouw Frieda Belinfante gaat in het najaar van 2023 in première.

La Lecture, over Suzanne Manet-Leenhoff

Dit programma gaat over de Nederlandse pianiste & zangeres Suzanne Manet-Leenhoff, de vrouw van de beroemde schilder Edouard Manet. Zij is ooit door Franz Liszt in Nederland geïnspireerd om in Parijs een muziekstudie te volgen. Daar ontmoette ze de beroemde schilder met wie ze later in Zaltbommel trouwde. In dit programma klinkt muziek van o.a. Liszt, haar vader Carolus Leenhoff, goede vriend Offenbach, geliefde componist Wagner, muziek van de vader van haar zoon, Gustave-Adolphe Koëlla en muziek van Jean-Baptiste Fauré. De musici nemen hun publiek mee in dit prachtige verhaal en lichten het programma zowel mondeling als in beeld, met schilderijen van Manet, toe.

In maart 2020 is van dit programma hun CD 'La Lecture' uitgekomen, opgenomen door het label TRPTK. 

Over de musici

Als duo hebben Oihana & Lineke samengewerkt met o.a. musici van De Nationale Opera, het Radio Filharmonisch Orkest, dansers, acteurs en vertellers. Ze spelen hun programma's door heel Nederland en daarbuiten. Tevens besteedt ook Radio 4 regelmatig aandacht aan hun bijzondere programma's. 

In maart 2020 kwam hun CD 'La Lecture' uit bij het label TRPTK. In mei 2021 kwam hun CD 'Quarant(ain)e' uit bij het label Et'cetera. Beide CD's zijn zeer lovend ontvangen in de (inter)nationale dagbladen en diverse vakbladen. De CD's worden inmiddels tot aan Australië op de klassieke radio-zenders gedraaid.
Meer informatie: www.cellopiano.nl

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken