Nick Scholten

Nick Scholten zoekt de grenzen van de harp op in zijn muziek, die ook de grenzen tussen klassiek en jazz en andere genres probeert te vervagen. De kernvraag van zijn zoektocht is: bestaan deze grenzen eigenlijk wel? Het doel is het bereiken van een persoonlijke ervaring van vrijheid, los van elk genregevoel en grensoverschrijdende expressie. 

Crossing a Line is het album van Nick uitgegeven door het Amerikaanse indie label Odradek Records en combineert transatlantisch soloharp repertoire uit de jaren ‘20 en ‘30 op de grens tussen klassiek en jazz met eigen geschreven werken. De uitwisseling tussen verschillende muziekgenres uit die tijdsperiode werd een inspiratiebron voor nieuw eigen werk voor versterkte solo harp van Nick Scholten. De nieuwe muziek is licht met allerlei muzikale elementen die meerdere genres met elkaar verbinden, en daarnaast wordt er geëxperimenteerd met elektronische effecten.

Meer weten? Volg deze link!

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad