Maria Eugenia Pedano

raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade. 

Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Sindsdien heeft ze vele mooie optredens mogen verzorgen. Onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma en Emma van Schadewijk en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest. Begin 2015 won zij de hoboprijs en de Govert van Wijn Muziekprijs tijdens de Maassluise Muziekweek. In de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2016 won zij de eerste prijs en tijdens de landelijke finale van dit concours won zij de tweede prijs en de Ruud van der Meer prijs. In 2017 won zij tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam de Bunschoter Jonger Talent Prijs en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Begin 2018 won zij de eerste prijs tijdens het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians” in Moskou. In 2016 soleerde zij met de Philharmonie Zuidholland naar aanleiding van haar behaalde prijs in Maastricht en was zij uitgenodigd door Prinses Christina in Italië en door de Nederlandse Ambassade in Zürich om daar in samenwerking met het Prinses Christina Concours concerten te geven. Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel” en het Spivakovfestival in Moskou. In 2017 maakte ze haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Naast hobospelen zingt Maria ook heel graag en volgt zij sinds twee jaar zanglessen bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals bijvoorbeeld “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Française. Naar aanleiding van deze prijs heeft zij in 2016 opgetreden in Parijs. Ook was zij in 2016 en 2017 een paar maal te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Maria zit momenteel in de derde klas van het Erasmuscollege in Zoetermeer en volgt nog steeds met veel plezier hobolessen bij Hans Roerade. 

Anuschka en Maria komen samen met hun vaste pianist naar het weekend van de romantische muziek.

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad