Julian van der Linden

Julian van der Linden (2001) speelt al sinds zijn zevende jaar saxofoon. Hij heeft een opleiding gevolgd op de Jong Talent School aan het Conservatorium in Den Haag en op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Momenteel studeert Julian Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium in Utrecht en studeert hij HaFa-Bra directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. 

Julian heeft in 2014, 2016 en 2018 de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours bereikt. Hierdoor heeft hij al heel veel optredens mogen doen op diverse locaties. Zo heeft hij solooptredens gedaan met het Gelders Fanfare Orkest en het Zomer Orkest Nederland. 

In 2018 ontving Julian de titel Classic Young Master waardoor hij een tweejarig individueel coaching traject mocht volgen, en ook de Publieks Award, die een geheel georganiseerd soloconcert opleverde. In 2019 heeft hij met zijn pianist Matthijs Jongen tijdens het European Saxophone Forum in Polen een derde prijs behaald. 

Julian heeft een workshop gevolgd van Leo van Oostrom en masterclasses gekregen van Johannes Thorell, Nicola Mogavero, Arno Bornkamp, Silvio Zalambani, Carl-Emmanuel Fisbach, Philippe Portejoie, Joe Murphy en een jazz masterclass van Marc Scholten. 

Vanaf 2013 speelde hij twee seizoenen bij het JongNBE gespeeld en speelde Julian vanaf 2017 twee seizoenen bij het JongNBE west. 

Sinds 2020 is Julian samen met zijn vriendin een duo begonnen genaamd ‘Duo di Alloro’. Dit duo maakt gebruik van moderne techniek om een divers en meerstemmig repertoire aan te bieden. Er kan bijvoorbeeld door deze techniek een kwartet of een heel orkest gevormd worden. 

Naast het werk in c.c. zullen Rangel en Julian ook eigen werk spelen en improviseren om het programma volledig te maken. Deze muziek varieert van klassiek tot jazz/pop muziek.

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad