Jessica Manuputty

Jessica Manuputty groeide op in Lunteren, ver van de Molukse eilanden die haar opa en oma ooit moesten verlaten. Maar de muziek van Maluku brachten ze mee: traditionele volksliedjes met ritmes als de deining van de golven en melodieën als een warme bries over het strand. Al zo lang als Jessica zich kan herinneren klonken deze liedjes in de huiskamer van haar familie. En van jongs af aan leerde ze deze Lagu Lagu driestemmig zingen, samen met haar moeder en haar zus.

Jessica’s liefde voor muziek vormde de hoeksteen van een indrukwekkende carrière. Na haar studie aan het conservatorium vond ze een tijdelijk plekje in de Nederlandse jazz- soul- en popscene. Dit uitstapje resulteerde in samenwerkingen met grote namen als Jett Rebel, Barry Hay en het Metropole Orkest. Met haar debuutalbum keerde Jessica weer terug naar haar roots, Lagu Lagu.

Op de Dag van de Romantische muziek verandert Jessica het Park bij de Euromast voor heel even in het door haar grootouders zo gekoesterde eiland in het oosten van de Indische archipel. Bereid je voor op de magie van een bezielde zangeres, die zonder opsmuk de hartensnaren van haar luisteraars beroert - hen achterlatend met een gelukzalig gevoel van zoete heimwee naar een prachtige plek, hier ver vandaan.

 

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken