Iván Nogueira

Ivan is geboren in Vigo (1990, Galicië – Spanje). In 2013 verhuisde hij naar Rotterdam om zijn masteropleiding te volgen bij maestro H. J. Stegenga. De internationale en boeinde culturele Rotterdamse sfeer heeft Iván geïnspireerd om zichzelf te blijven ontwikkelen met diverse muziekprojecten.

Als kamermusicus neemt hij actief deel aan het strijkerscollectief Agathe Ensemble, bij het Viool&cello duo en het Strijkkwartet. Agathe streeft naar het klassieke repertoire op een vernieuwende en toegankelijke manier te presenteren, door het gebruik van o.a. visuals en verhalen. In oktober 2023 zal het Agathe Strijkkwartet hun eerste studio album uitbrengen, Intimate Sketches, met muziek van componisten Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.

Iván speelt ook graag andere genres, zoals tango, pop, jazz, theater en andere soorten van wereldmuziek, bij eigen projecten of in samenwerking met andere artiesten.

Dit brede spectrum van genres heeft hem ertoe gebracht om de muziek in zijn breedst en meest omvattende zin te benaderen. In 2021 produceerde hij zijn eerste solo-album, “ON.CELLO – tones&tunes“, met eigen composities en bewerkingen voor cello solo. Dit was een zoektocht naar de mogelijkheden van zijn instrument binnen de volksmuziek van Galicië, die binnen de Keltische traditie hoort.

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken