Hannes Minnaar

In 2019 trad Hannes Minnaar op in het 33e seizoen van de gerenommeerde Serie Meesterpianisten. Het seriedebuut in het Concertgebouw Amsterdam ontlokte aan NRC de kop “Minnaar bewijst thuis te horen tussen de Meesterpianisten”.

Dit seizoen maakt Minnaar bij de San Jose Steinway Society zijn Noord-Amerikaans recitaldebuut. Onderdeel van het programma is “Nox”, een nieuwe compositie van landgenoot Robert Zuidam. Samen met werken van Schumann en Ravel wordt dit in de herfst tevens op cd uitgebracht (Challenge Classics). Als solist treedt hij op met de Malaysian Philharmonic en dirigent Kees Bakels, het Residentie Orkest met Anja Bihlmaier in het Concertgebouw Amsterdam, en gaat hij op tournee met het Symfonieorkest Vlaanderen en dirigent David Reiland. Minnaar keert terug naar het Casa da Música in Porto voor Beethovens Tripelconcert met het Van Baerle Trio onder leiding van Michael Sanderling. In het Beethovenjaar 2020 bracht het trio Beethovens complete werk voor pianotrio en het Tripelconcert uit op cd. Het trio treedt op in heel Nederland, inclusief het Concertgebouw Amsterdam, en keert terug naar Parijs voor een concert in het Théâtre de la Ville.

De discografie van Hannes Minnaar ontving de hoogste lofbetuigingen. Zijn debuutalbum met werk van Ravel en Rachmaninoff won een Edison in 2012. International Piano Magazine noemde het “Simply sensational”. Zijn opname van Beethovens complete pianoconcerten met het Orkest van het Oosten en Jan Willem de Vriend werd in het BBC Radio 3-programma Building a Library bestempeld tot de aanbevolen opname. Sir Nicholas Kenyon, directeur van Barbican in London besprak het Keizersconcert daarbij als volgt: “This has passion, drama, vital rhythms, transparency, and, more important: a total fusion between soloist and orchestra. It's less a competition for power than a celebration of unity, with pianist and orchestra continually sparking off each other.”

JMR Event Makers Rotterdam Festivals Stichting Droom en Daad EARTH Water Mood 4 Food Heineken