Diederik van Wassenaar & Lieselotte van Tol

Diederik van Wassenaer (geb. 1990) volgde zijn eerste vioollessen bij Julia Veerling in Amsterdam. Na de vooropleiding op het conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer, verhuisde hij naar de V.S. om zijn studie te vervolgen aan de universiteit van Indiana in Bloomington. Daar studeerde hij bij Mark Kaplan en Nam-Yun Kim. Na enkele jaren actief te zijn geweest als sessiemuzikant en orkest remplaçant in Nashville, Tennessee, keerde hij in 2018 terug naar Nederland om zijn masters diploma te behalen op Codarts Rotterdam bij Gordan Nikolic. Sinds 2021 is hij als vast violist in dienst bij het Residentie Orkest te Den Haag. Naast klassiek arrangeert Diederik regelmatig strijkers voor songwriters en bands uit Europa en de V.S. Diederik speelt op een Milanese viool uit 1898 van Leandro Bisiach.

 

Lieselotte van Tol volgde haar eerste pianolessen bij Marlies van Gent en Laura Sandee op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na ook hier de vooropleiding te hebben gevolgd bij Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis, vervolgde Lieselotte haar studie bij de Belgische pianist Stéphane De May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij cum laude afrondde. Hierna heeft zij haar masterstudie eveneens bij Stéphane De May aan het conservatorium van Rotterdam gevolgd.

Lieselotte volgde masterclasses bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Hiernaast zijn kamermuziek en liedbegeleiding grote passies van haar; ze speelt in het Laurens Trio, speelt regelmatig samen met mezzosopraan Emma Brown en in diverse ad hoc bezettingen.

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken