Camerata Delft

Kamermuziekensemble Camerata Delft speelt fantasievolle concerten op sfeervolle locaties, onder het motto: nieuw geluid in oude muziek. Oorspronkelijke muziek met een ‘nieuw geluid’: variatie in bezetting en instrumentarium, eigen arrangementen, hecht en levendig samenspel. Naast oude meesterwerken worden regelmatig hedendaagse composities geprogrammeerd, zodat een brug ontstaat tussen oude en nieuwe muziek.

Camerata Delft treedt op in verschillende bezettingen, afhankelijk van programma en locatie. Het ensemble was onder andere te zien in het televisieprogramma De Tiende van Tijl en te horen in de radioprogramma’s Opium op 4, Spiegelzaal en Het Avondconcert.

In 2018 bracht Camerata Delft een cd uit met nooit eerder opgenomen suites van de Delftse componist Dirk Scholl (1641-1727): Thalia's Lust-hoff.  

Sinds 2022 is Ricardo Rodríguez Miranda artistiek leider van het ensemble. Zijn creatieve input is onder meer te zien in de videoserie Kroniek in Muziek (o.a. te vinden op You Tube), een serie video’s met 17e eeuwse muziek en dans, opgenomen in 2022 op diverse historische locaties in de binnenstad van Delft.

Onder de naam Collegium Delft treden de musici van Camerata Delft op als begeleidingsensemble met koren en solisten. Daarbij wordt het ensemble geroemd om zijn kamermuzikale, hechte en kwalitatief hoogstaande manier van musiceren. Collegium Delft werkte mee aan de cd Goldberg Variaties van PA'dam, met daarop een bewerking van Bach's Goldberg Variaties voor 16 zangstemmen en barokensemble van de Argentijns-Nederlandse componist Gustavo Trujillo, waarmee het ensemble ook optrad tijdens het Eilat Camber Music Festival in Eilat (Israel) in februari 2019.

www.cameratadelft.nl

Peroni Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Het Park EARTH Concepts Dudok Heerenhuyskamerconcerten JMR Event Makers EARTH Concepts Heineken