BRENDAN JAN WALSH

Hm. 

Neuriën. 

Hmm. 

Zalig zacht voor jezelf zoemen in de zinderende zomerzon. Voor Brendan Jan Walsh is het iets intiems. Het gebeurt als hij staat te wachten, dromend, even niet afgeleid door het blauwe licht van zijn mobiel, wel door de blauwe lucht, het gefladder van vlinders of de ruisende bomen. 

Zelf heeft hij het niet door hoor, dat medemensen op zo’n momenten meeluisteren. Maar als een ander in zichzelf staat te zingen, dan geniet hij intens van dat kleine auditieve inkijkje in de droomwereld van diegene. De brug tussen meditatie en cello, het instrument dat de menselijke stem het meest weet te benaderen, is dan gauw gebouwd. 

Zoek je mee naar je innerlijke cellozucht? 

— 

Geboren in Engeland, getogen in België en doorheen Europa opgeleid wijdde Brendan Jan Walsh zijn halve leven aan de geheimen van de cello. De andere helft gebruikt hij tot dusver om andere talen te leren, gekke ideeën leven in te blazen en anderen te helpen hun weg te vinden in de wondere wereld der kunsten. 

Als cellist, componist, dirigent, DJ, presentator en regisseur is hij gespecialiseerd in muziek die zich liever niet in genres laat vangen en geeft hij anderen een podium op o.a. het Grachtenfestival, SAIL, 24classics en de Classical Music Rave. Hij is momenteel een fellow van het Global Leaders Program en specialiseert zich in de sociale en emotionele impact van kunst. 

 

Maar bovenal houdt hij van neuriën. 

 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad