Anuschka Pedano

 Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft. Anuschka heeft meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen. O.a. won zij in 2015 het Britten Altvioolconcours en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de eerste prijs en de extra prijs: “Prix Marie-Christine Cid-Diaz” 

In November 2016 won zij de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Begin 2017 behaalde zij bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de eerste prijs. Ervaring in de kamermuziek heeft Anuschka opgedaan in het Gióvani Kwartet, dat werd ondersteund door de Zeister Muziekdagen en gecoacht door Alexander Pavlovsky van het Jerusalem Kwartet. 

Anuschka is momenteel aanvoerster van de altviolen in het YTO onder leiding van Michael Zemtsov. Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij soleert in Europa, Amerika en Azië. 

Begin 2018 heeft zij samen met de LGT Young Soloists de CD “nordic dream” opgenomen onder het RCA Red Seal label van Sony Music, waarop zij soleert met Serenade for viola and string orchestra van Edvard Bræin. Anuschka is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals: het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, Klassiek op het Amstelveld, het Russische kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het festival Vocal Art Rhein-Main in Frankfurt en het Spivakov festival in Moskou. Zij heeft gesoleerd met de Koninklijke Marinierskapel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met Domestica Rotterdam naar aanleiding van haar behaalde prijs bij het Prinses Christina Concours en in februari 2018 soleerde zij samen met de Russische violist Nikita Boriso-Glebsky met Sinfonia Rotterdam olv Conrad van Alphen. 

Zij volgde masterclasses o.a. bij Michael Kugel, Jürgen Kussmaul, Sven Arne Tepl, Alexander Pavlovsky, Orfeo Mandozzi en de leden van het Zemtsov altvioolkwartet. In oktober 2017 was zij samen met haar zus, Maria Pedano, te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Anuschka bespeelt een Franse altviool gebouwd door Gand & Bernadel Freres (Parijs, 1877) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. 

Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad EARTH Concepts Heineken Dudok Heerenhuyskamerconcerten Rotterdam Festivals JMR Event Makers Stichting Droom en Daad